Mer information: TS3 Creators Camp
Då det snart bara är en månad kvar tills The Sims 3 släpps så håller jag på och översätter ny information om spelet som några lyckliga få har fått ta del av. Översättningen blir nog klar nu i helgen, men här kommer ett smakprov redan nu:

Översättning pågår...

Skapa-en-sim
- Det finns inga lockiga frisyrer, men några riktigt långhåriga.
- Det finns ingen Underklädessektion längre.
- Manliga simmar kan använda smink.
- Det finns ett "Skapa-en-tvilling"-verktyg för alla åldrar.
- Att byta hår/kläder/ansikte är enkelt. Du behöver bara klicka på dem så tar SES dig direkt till den rätta menyn där du kan ändra det du valt.
- Du kan ändra längden på ögonfransarna med ett skjutreglage.
- Strumpor och skor är helt anpassningsbara. De väljs separat per klädstil också.

Byggläget
- Det finns en knapp som låter dig välja om du vill köpa ett hus möblerat eller omöblerat.
- Förstörelseverktyget har blivit förbättrat, du kan nu markera ett område och ta bort flera föremål samtidigt.
- När du placerar ett föremål mot en diagonal vägg så kommer det att passa in perfekt.
- Det finns ett takhöjdsreglage.
- Den största storleken på en tomt är 64x64 (samma som 5x5)
- Det finns ett alternativ för Auto-tak. Så medans du bygger så kommer taket att automatiskt att läggas till.
- Det finns en knapp som tapetserar/mattlägger hela rum (i stället för att hålla ner Skift-knappen).
- Du kan ställa in ljusa färgstyrkan och ljusstyrkan (både inomhus och utomhus).
- Det finns numera en fyrkantig terrängpensel. Som du kan använda för att till exempel måla en trottoar.
- Du kan ändra golvet/väggarna i en pool.
- Den maximala bredden på en trappa är 8 plattor.
- Det finns dörrar som är en ruta breda, två rutor breda, dörrar som är centrerade på två rutor och även dörrar som är tre rutor breda.
- Det finns tak under alla golvrutor som placeras, men vid den här tidpunkten så går det inte att måla om taket.
- Det maximala antalet våningar är 5.
- Det finns inga halva väggar ännu.
- Det går inte att flytta saker upp och ner på väggarna.
- I Sims 3 motsvarar tre rutor en ruta i The sims 2. 45 och 90 graders rotation följer med spelet. Håll in ALT-tangenten för fri rotation.
- Du kan inte importera mönstrer i spelet ännu.
- Du kan flytta brevlådan var du vill på tomten. Den dörr som finns närmast brevlådan räknas som ytterdörren.
- Staket höjs samtidigt som du höjer terängen.

Köpläget
- Det finns bara 4 tv-kanaler: Sport, Barn, Action, och Romantik.
- Det finns ingen trampolin för simbassängerna ännu.
- När min sim öppnade sitt kylskåp, kunde man se när den kalla luften kom ut.
- Brandlarmet sitter längre ner och jag kunde hänga en vägglampa över den.
- På stafflierna så finns det tre olika storlekar av målarduken att välja mellan.
- Om du meckar med några objekt kan du få uppgraderingar som brandsäker, självrengörande och okrossbar.
- Du kan köpa en badanka till ditt badkar.
- På en dator kan du hitta rabattkuponger, surfa på nätet, spela schack, spela dataspel, mecka och få ett jobb. Datageni simmar kan även hacka och överklocka datorerna.

Karriärer
- Jobb betalar numera per timme, inte per dag.
- När din sim är på jobbet så kan du bestämma hans/hennes prestation: Jobba som vanligt, Arbeta hårt, ta det lugnt, träffa medarbetare, umgås med medarbetare, smöra för chefen eller utöva en färdighet.
- Du kan bli affärspartner med ett allmänt företag. När du äger företaget så kan du byta namn på det, sparka personalen och utnyttja anläggningen gratis, så du kan få gratis mat eller böcker eller filmer.
- Det finns deltidsarbete och heltidsarbete. Deltidsarbeten kommer inte vara i vägen för Gymnasietiderna.
- När en sim är på toppen av sin karriär så kommer de andra simmarna att vara medvetna om och reagerar på det. När din sim är en rockstjärna så kommer andra simmar att be om en autograf eller om din sim är en hägrankad soldat så kommer han att bli hälsad på, på gatan.
- Om du umgås med din chef så kan du be om löneförhöjning eller få bli befodrad.
- Deltidsjobb för ungdomar, vuxna och åldringar: säljare i en bokhandel, säljare i en matvarubutik, SPA receptionist, sPA specialist, Begravningsspecialist.

För att annordna en fest så använder du telefonen. Ett fönster visas sedan där du bestämmer när festen ska börja, vilken typ av klädsel som festen kräver (finkläder, normala kläder eller badkläder) och vilka som är inbjudna. Jag har kunnat bjuda in 8 personer.


Tjänster: Brandmän, Polis och adoptioner är gratis. Avgiftsbelagda tjänster: Barnvakt ($25/timme), Pizzabud ($30), Reparatör ($50/timme), Hembiträde ($75/dag) och Trollkarl ($400).

När du adopterar ett barn så kan du nu välja kön och ålder (spädbarn, småbarn eller barn.)


Om du klickar på en restaurang så kan du välja att äta/dricka där själv eller tillsammans med någon. Vi kan inte följa med in på restaurangen med simmarna, men vi kan se dem äta om de sitter utomhus.


Du kan bli en affärspartner för en affär och dela på dess vinst. Om du har tillräckligt med pengar på kan du äga hela tomten. Ägaren kan byta namn på stället, sparka anställda och tjäna pengar.


Du kan samla på frön, insekter och stenar. Du kan låsa upp ett verktyg som hjälper dig med dina samlingar och visar var du kan hitta olika samlarföremål på en karta.

Om spisen blir förstörd i en brand så kan du ersätta den genom att klicka på den och välja "ersätt". Det kostar simoleons förstås.


Exempel på livstidsbelöningar: snabb matsmältning, restaurangrabatter, gratis teater, fertilitetsbehandling för att få tvillingar eller trillingar, lära sig färdigheter snabbare, semester, bli superattraktiv, kunna teleportera. 

Med en maskin för varma drycker så har du möjlighet att göra häftiga dryckerprecis som en barrista.


Simmar som har ett par Logik-poäng kan utforska galaxen med teleskopet och upptäcka himlakroppar. När min sim hittade en planet så fick hon ett par simoleons och hade möjligheten att döpa den. I färdighetsdagboken för Logik så kan du se alla himlakroppar som du hittat.


Genom att prata med andra simmar så kan du få reda på deras egenskaper, jobb och partner.


Sparsamma simmar kan hitta rabattkuponger i tidningen.


Simmar som är datagenier kan göra detta på datorerna: lösa det olösbara, spela schack, hacka och göra överklockningar.


Om du mixtrar med vissa saker så kan du få uppgraderingar såsom brandsäkerhet, automatisk rengöring och oförstörbarhet.


När du spelar med en tonåring så kan du ibland hitta en livstidsönskning bland hans vanliga önskningar. Om du vill att din sim ska ha den så låser du den bara så blir det hans permanenta livstidsönskning.


Tonåringar kan skaffa deltidsjobb genom att klicka på arbetsplatserna. De kan inte ta del av de normala yrkena. Åldringar och vuxna kan också skaffa deltidsjobb.

Kleptomaner kan sno saker, men bara när ingen ser dem.

Småbarn, barn och tonåringar får en ny egenskap på deras födelsedagar.  Om barnen hade en bra uppväxt så får du välja en egenskap. Om inte så kommer spelet att välja en slumpmässigt.


För tonåringar så är skoltiderna 9-14 och för barn 9-15. Elevernas prestationer baseras på deras humör och läxor. Elever som sover på lektionerna eller fuskar med läxorna kommer att få kvarsittning och tvingas stanna kvar ett par timmar till i skolan.


Solnedgångsdalen är äldre än Skönköping, grundades av familjen Spökh och byggdes av Alberghini Landgraab som ville ha en tyst och lugn stad att leva i.


Jag gjorde ett besök till kyrkogården och jag måste säga att det var riktigt roligt. Där kan du gå och fiska (!!!), besöka mausoleumet, utforska katakomberna och ta ett deltidsjobb där. Under utforskandet av katakomberna så får du många roliga meddelanden som berättar vad din sim gör där och när min sim kom ut så hade hon ett speciellt frö i hennes förvaringsväska. Du kan förmodligen hitta något nytt varje gång du besöker den platsen.

Om du klickar på gravstenarna så kan du antingen läsa, gravera in en minnestavla eller sörja.

Under laddningen av staden så kommer du få användbara tips på skärmen.


Du kan skriva böcker på datorn. Att skriva är en ny färdighet.

Det finns inte en panel med alla dina färdigheter som i The Sims 2. Namnen på dina färdigheter visas först efter att du fått en färdighetspoäng.. Sen kan du klicka på dem och få upp en slags dagbok med info och uppdateringer om den färdigheten.

Jag skapade en sim med de har egenskaperna: perfektionist, modig, djärv, ambitiös och karismatisk. På grund av hennes djärva egenskaper så får jag inte fram de vanliga alternativen då jag klickar på vissa möbler utan jag får upp extrem tupplur, extrem sömn, läs något extremt, spela extrema videospel.

Det finns två olika förvaringsväskor: en personlig och en för familjen. Om du ska flytta så kan du välja att packa ner dina möbler i familjens förvaringsväska, sen är det bara att packa upp dem igen på det nya stället.


I tidningen så kan du hitta billiga lektioner som kan förbättra dina färdigheter.


Under spelets gång så kan du få meddelanden om aktiviteter som är intressanta för din sim, som matcher på stadion, rea i butiker...


Du får betalt per timme på jobbet. När du får jobbet så hamnar din chef automatiskt under din relationsflik. Om du umgås tillräckligt med honom så kan du få löneökning eller bli befodrad. När du går till jobbet så kan du välja från en lista vad du ska göra den dagen. Du kan jobba hårt (då kommer simmen hem trött), träffa kollegor (lära känna nya simmar), prata med kollegor (för att öka relationsnivån), göra något speciellt för att imponera på chefen, sova på jobbet...

Om du klickar på en arbetsplats så kan du få olika interaktioner, som "skaffa ett jobb", "gå till arbetet", "gå en kurs", "besök"...Om du får en uppgift som är knuten till en viss byggnad så kommer du även att få den speciella interaktion som krävs för att fullfölja den uppgiften.

För att modifiera din stad så klickar du bara på Ändra stad och sedan på Bygg/Köp-knappen i stadsvyn. Sen kan du modifiera både allmänna och bostadstomter. Några allmänna tomter, som parker och badplatser kan anpassas helt. På arbetsplatser kan du bara lägga till några saker utomhus.


Ett fönster kommer visas med de ingredienser du kan köpa när du ska handla matvaror. Du kan även köpa ingredienserna som behövs till ett recept. Så om du vill laga till något speciellt så behöver du bara välja receptet och alla ingredienser som du behöver kommer läggas till i din kundvagn. På stormarknaden kan du även sälja dina grönsaker och handla badskum, guldfiskar, ljus, födelsedagstårtor och badankor.


Du kan inte köpa kläder, men du kan skapa dem. Varje sim kan ha upp till 3 stilar per klädeskategori.


Hushåll kan slås ihop, vräkas och splittras.


Du kan antingen vara trevig eller oförskämd när du hälsar på en annan sim.


Vissa egenskaper ger dig speciella förmågor. De kan användas för att förbättra dina färdigheter (Artistiska och Atletiska till exempel) och för att få speciella interaktioner (barnsliga simmar kan leka med leksaker, tiggande simmar kan be om mat...)


Småbarn kan inte besöka staden ensamma utan de måste bäras av en vuxen. Barn kan gå runt i grannskapet ensamma.


Man kan flytta på arbetsplatserna. 


Alla simmar i staden utvecklas tillsammans, men om du vill så kan du stoppa åldrandet eller historiens gång. På det viset så kommer inte de simmar som du inte kontrollerar att gifta sig eller utvecklas.

Du kan bestämma livslängden på simmarna. Här är de olika alternativen:

  • Kort (25 simdagar)
  • Normalt (95 simdagar)
  • Långt (200 simdagar)
  • Episkt (1000 simdagar)

Man kan ställa in en speciell frisyr för varje typ av klädsel.


Tillbehör (handskar, strumpor, glasögon, armband, örhängen, skor...) kan anpassas med "Skapa en stil"-verktyget.


Åldringar har grått hår som standard, men man kan ändra deras hårfärg om man vill.


Den maximala storleken på en tomt är 64x64.


Funktionen "Autotak" genererar ett tak automatiskt när du skapar väggar. Du kan också ändra höjden på taket.


Du kan dra i väggarna för att utvidga rummen. Allt som sitter fast vid väggen kommer även det att flyttas med.


Objekt kan placeras var du vill, du behöver inte längre vara begränsad till rutnätet.


När du placerar en buske så blir de automatiskt olika stora.


Trappor kan byggas över kullar och dess bredd är anpassningsbar.


Översättning av text från Snootysims och
Edenstyle.

10 2009-01-16 @ 22:44:02
Länka inläggetBloglovin'
Emma B.

Tråkigt att man inte kan köpa kläder... Annars verkar det lovande!


2009-01-17 @ 09:25:05
URL: http://scarfff.blogspot.com

Sandra

Åh, jag klarar snart inte av att vänta längre! :D tråkigt att man inte kunde köpa kläder dock, men allt annat.. grr, snart så! :D


2009-01-18 @ 17:51:32

Bimbo Boy

Åh, vad kul med fler fanatiska Sims-fans! Jag är själv helt besatt. Det jag tycker är roligast är att göra egna filmer och serier med spelet.Har än så länge bara gjort två halvdana med hjälp av "Sims 2" men jag planerar att göra en riktigt bra såpopera när "Sims 3" kommer. Längtar! :)Bloggade om spelet i dag igen, kika gärna förbi.

Stor kram!


2009-01-18 @ 19:41:52
URL: http://www.bimboboy.com/blogg

Lovisa

Ojojoj vad mycket information! :D Nu blit jag mer sugen på att köpa ts3! Jag gillar din blogg! Om du letar efter fler svenska ts-bloggar så brukar jag läsa simsnorden.blogg.se


2009-01-22 @ 11:33:01
URL: http://lovehia.blogg.se/

Anonym

"Alla simmar i staden utvecklas tillsammans, men om du vill så kan du stoppa åldrandet eller historiens gång. På det viset så kommer inte de simmar som du inte kontrollerar att gifta sig eller utvecklas."JA!!! Det har jag varit väldigt orolig för. Tur att man kommer kunna stoppa om man skulle vilja det :)


2009-01-22 @ 17:46:29

SaraOtto

Jag skrev det senaste, men namnet kom inte med!


2009-01-22 @ 17:47:32
URL: http://saraotto.se

Puchi

Det var en himla massa punkter jag inte sett än, och nu längtar jag bara ännu mer ^^. Tack för infon ;D.


2009-01-23 @ 12:22:26

SaraOtto

Jag fick Sims-feber igår. Jag kommer längta ihjäl mig!


2009-01-23 @ 15:48:34
URL: http://saraotto.se

carro

Hej, din bloigg har varit mycket till hjälp nu när jag försöker förstå mig på 3an helst :) men, just nu sitter jag o skapar stilar men jag fttar inte hu rman kan göra 3 per kategori? vart trycker man? har bara en per kategori nu

svara gärna, jag är desperat! hahaha
2009-08-16 @ 00:40:26
URL: http://bo3gmunk3n.blogspot.com

Isabell

Du kanske vet hur man gör om man vill att alla simmarnas hus ska vara på en och samma "spelplan" Jätte tacksam för svar såfort som möjligt! :D kram!


2010-01-11 @ 15:49:18
URL: http://isabellarbil.blogg.se/

Kommentera inlägget här

Jag vill gärna ha tips på downloads, nyheter och annat intressant. Jag älskar även att läsa och svara på kommentarerna jag får så skriv så mycket du vill och orkar. ;) Kram

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: