Frågor och svar om Livet i Lägenhet

Många sidor har skickat in frågor om Livet i Lägenhet till EA och här kommer jag samla ihop det jag hittar och givetvis översätta det till svenska:

Kan ni berätta något mer om de sociala grupperna?

Det finns 5 olika sociala grupper, som var och en kännetecknas av en speciell hälsning, klädsel och frisyr. De kommer att ses gå förbi och besöka vissa tomter i kvarteret. Riktigt högklassiga tomter kommer framförallt dra till sig uppmärksamhet från en del av societeten och teknikfreaks medan de billigare tomterna kommer få besök av motorentusiaster och bohemer. De andra medelklassiga tomterna kommer att dra till sig sportfantaster, några teknikfreaks och några bohemer.


Kan våra simmar tillhöra en social grupp? I så fall hur går det till?

Spelbara simmar kan inte bli medlemmar av de sociala grupperna, men de kan bli vänner till medlemmar av dessa grupper och lära sig deras hälsningar och deras berättelser.

Kan småbarn leka med de nya leksakerna? 
Ja, vi har lagt till en riktigt söt fjädergunga som småbarnen kan använda.

Vi vill ha mer information om de nya allmänna tomterna.
Det finns mycket att göra och se i Livet i Lägenhet. Det finns den stora centrala parken, ett bibliotek, ett museum och mycket mer.


Och de nya familjerna?

Det finns gott om nya familjer. Bland annat så har vi familjerna Cordial, Contender och Peterson. Alla familjerna har en historia som behöver berättas. I Belladonna cove så har vi bland annat Samantha och Kimberley Cordial - två

systrar som är intresserade av det ockulta. Jessica Peterson - Efter att ha lämnat sin rika make så är hon ute efter att roa sig, men samtidigt så inser hon hur svårt det är att klara sig på egen hand. Carlos Contender - Carlos är en atlet i alla avseenden, men han är ingen ungdom längre och är mer av en älskare än en kämpe.


Kan häxor bära vanliga kläder?

Ja.


Kommer det att finnas ett fusk som gör att man kan använda byggläget i lägenheterna?

Du kommer att kunna skapa tomter och använda ett fusk för att göra om dom till lägenheter, ungefär som med studentbostäder och hotell. Kan butlern bo med din familj? En butler kan bara anställas för att arbeta för din familj och fungerar precis som alla andra servos.


Vi vet att vi kan ha upp till 4 spelbara familjer på samma lägenhetstomt, men kan vi bygga 6 lägenheter och ha 4 vanliga familjer och 2 NPC familjer att bo där?
Ja det kan du.


Kan vi föreslå för en vän att han/hon flyttar
in? Om ja, kan vi kontrollera honom/henne?
Du kan antingen föreslå för din vän att han/hon blir en del av din familj eller att han/hon blir en (okontrollerbar) rumskompis.

Kommer rumskompisarna att bidra till hushållets utgifter?

Nope.


Kan du bygga en lägenhet utan möbler?

Ja det kan du.


Kan normala simmar gifta sig med häxor och skaffa barn med dem?
Ja.


Kan vi kontrollera en rumskompis om vi gifter oss med honom/henne?

Ja, din rumskamrat kommer bli kontrollerbar fast det beror förstås på att han/hon blir en del av din familj och inte längre räknas som rumskompis.

Finns det nya färdighetspoäng för de nya ämnena vi kan studera?
Nej.


Kan häxorna göra så att vår Sim blir en gris
(eller ändra dess utseende)?
HAHAHA, nej häxorna har inte trollformler som kan göra andra simmar till grisar.


Hur många rumskompisar är det möjligt att ha för en familj?

Du kan ha en rumskompis per hushåll.


När 4 familjer lever på en tomt och det fortfarande finns några lägenheter tomma, kommer NPCfamiljer att flytta in där eller kommer de förbli tomma?
NPCs kommer att flytta in och bli dina grannar.


Kan småbarn följa med till en allmän tomt?
Nej, småbarn är bundna till samma regler som i de tidigare expansionerna, men vi har gjort det lite roligare för dem på hemmaplan.

Har en neutral häxa egna förtrollningar eller en blandning av förtrollningarna från de goda och onda häxorna?

Neutrala häxor börja med de neutrala trollformler som är tillgängliga för dem och sedan kan de välja att hålla sig till antingen god eller ond magi. Mer trollformler av den valda karaktären blir tillgängliga för häxan allt eftersom. Neutrala trollformler kan användas av alla häxor.

Det går inte att ha affärer på lägenhetstomter, men kan simmar driva egna företag i deras lägenhet?
Nej, men om du har Arbetsliv kan de ändå köpa en allmän tomt och driva ett företag där.

Kan simmar använda helikoptern för att åka till jobbet?
Ja, de kommer att kunna använda helikoptern för att åka till jobbet.


Kommer det finns några nya bilar?

Nej, men vi gjorde det möjligt att köpa en helikopter. Vill du ha en ny bil så kan du ladda ner en av flera Fordbilar från thesims2.com.


Finns det några nya karriärer?

Nej, men vi la till extra många karriärer i The Sims 2 Fritid.


Jobbar butlern på samma sätt som städerskan? Eller kan han göra andra saker som att hämta en drink till din sim?
Butlern har många arbetsuppgifter som tex städning, trädgårdsarbete, barnpassning och matlagning bara för att nämna några.


Nu när simmarna kan besöka grannar på samma tomt, är det också möjligt besöka grannar på andra
tomter?
Nej


Är den magiska världens tomter ungefär samma som de speciella tomterna i Fritid?
Ja, de fungerar på ett liknande sätt och bara häxor kan besöka dem. Tomterna måste låsas upp.


Går det att ha ett tak på översta våningen när det redan finns ett tak på huset?
Ja. Tak är ett stort tillägg till denna expansion. Du har numera tak och kan ändra dess utseende. De fungerar på samma sätt som golv gör nu.


Är det möjligt att bygga lägenheter i universitetets bostadsområde?
Nej


Kan simmar starta "Arbetsliv" affärer i sina lägenheter?
Nej, du kan inte öppna företag i lägenheterna. Det är mot SimCitys förordningar.


Och i så fall, kan alla familjer på samma tomt starta en egen affär? Och skulle det då vara möjligt att besöka grannarnas butiker?
Läs tidigare svar.

Källor: Edenstyle, SimTimes & SimParool

4 2008-07-13 @ 19:37:34
Länka inläggetBloglovin'
LAJSA.NET

Haha! Häxor??!


2008-07-15 @ 22:42:18
URL: http://lajsa.net

Hej

Hur får man lägenhets-tomter jag har typ prövat allt?


2009-01-14 @ 17:28:52

Annika S

Fixa en tom tomt, vilken som helst och gå sedan in i byggläge. Nu är det bara du bygger på som vanligt med golv, väggar, tak och fönster. Men ytterdörren måste vara den dörr som har en dörrmatta framför sig. Alltså den dörr som alla andra lägenheter har, annars funkar det inte. Du kan heller inte ha någon annan dörr som leder till utsidan, förutom om du ska göra en balkong.Eftersom du inte kan ändra något efter att du har sparat och gått ut gården så får du extrakolla och se så du inte behöver flera saker på din tomt så som t.ex. klätterställning till ungarna, parkbänkar, buskar, träd eller blommor. Tapeter, golv och möbler kan du alltid ändra i efterhand, så det behöver du egentligen inte ödsla tid på när du är i byggläget utan kan som sagt ändra när du väl har flyttat in med din familj.När du tycker att du är klar med allt öppnar du lilla fuskrutan (shift+ctrl+alt) och skriver in: changelotzoning apartmentbase. Du ser i fuskrutan om det är godkänt. Om det inte är godkänt, att det kommer upp en ruta där det står att det är något som är inkorrekt så betyder det kanske att du har råkat satt ut en dörr iallafall, eller har kanske råkat satt lägenhetsdörren med dörrmattan inåt. Öppna då fuskrutan igen och skriv in: changelotzoning residential och hitta problemet för att ändra det. När du tror ha hittat felet och rättat till det så skriv åter igen in "changelotzoning apartmentbase".Om det nu skulle bli error samt en massa annan krånglig text i fuskrutan så kan det betyda att du har skrivit in koden fel.Mitt tips är att testa med att bygga några mindre lägenheter så att du vet hur du får till det, ifall att det nu skulle visa sig bli skit av de lägenheter du lagt ner flera timmar på. Sedan, när du vet hur du ska göra så är det bara att bygga på!


2009-02-11 @ 23:29:36

Elon

hej jag undrar om man kan bygga hotell även om man inte har dom med dvd-spel jag har alla andra spel förutom dom med dvdläsare så kan jag bygga ett hotell ändå ? :)


2009-08-13 @ 18:07:03

Kommentera inlägget här

Jag vill gärna ha tips på downloads, nyheter och annat intressant. Jag älskar även att läsa och svara på kommentarerna jag får så skriv så mycket du vill och orkar. ;) Kram

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: