Ryktet går om The Sims 3
På flera sidor så sägs det nu att releasedatumet för The Sims kanske kommer att flyttas fram. Det har spekulerats om att det inte skulle  släppas förrän Mars eller ännu värre Juni! Hoppas att vi inte får vänta så länge på spelet. En månad till visst okej om de vill fixa buggar osv, men längre än så vill och kan vi inte vänta.

Den 3:e Februari så kommer EA att meddela oss om hur det ligger till.

Som tur är så har jag The Sims 2 att fördriva tiden med.

Bilden ovan visar hur det ser ut på mitt skrivbord just nu - den stora musmattan var en av vinsterna i fansite-tävlingen.

Källa: Eurogamer.com, Snootysims & Spong.com.


7 2009-01-27 @ 02:53:15
Länka inläggetBloglovin'
Allt blev plötsligt lite bättre

Där försvann 1600 kronor från kontot. Det kommer att ta en evighet innan jag har råd med en ny systemkamera (Nikon D300), men nu har min gamla dator blivit lite bättre i alla fall. Jag har som ni nog förstår skaffat ett nytt grafikkort till min speldator. Eftersom jag alltid haft problem med Nvidia-kort så blev det ett ATI Radeon HD 4850 512MB. Vilket kommer att göra det roligare att spela både The Sims 2 och The Sims 3 i framtiden. Det var extremt lätt att installera det i datorn också, bara att trycka och koppla fast. Men för säkerhetsskull så fick brorsan ta sig en titt innan jag satte igång datorn. Nu kan jag koppla in datorn till min HDTV också - har en HDMI-sladd som ligger och skräpar...2 2009-01-21 @ 21:45:14
Länka inläggetBloglovin'
Mer information: TS3 Creators Camp
Då det snart bara är en månad kvar tills The Sims 3 släpps så håller jag på och översätter ny information om spelet som några lyckliga få har fått ta del av. Översättningen blir nog klar nu i helgen, men här kommer ett smakprov redan nu:

Översättning pågår...

Skapa-en-sim
- Det finns inga lockiga frisyrer, men några riktigt långhåriga.
- Det finns ingen Underklädessektion längre.
- Manliga simmar kan använda smink.
- Det finns ett "Skapa-en-tvilling"-verktyg för alla åldrar.
- Att byta hår/kläder/ansikte är enkelt. Du behöver bara klicka på dem så tar SES dig direkt till den rätta menyn där du kan ändra det du valt.
- Du kan ändra längden på ögonfransarna med ett skjutreglage.
- Strumpor och skor är helt anpassningsbara. De väljs separat per klädstil också.

Byggläget
- Det finns en knapp som låter dig välja om du vill köpa ett hus möblerat eller omöblerat.
- Förstörelseverktyget har blivit förbättrat, du kan nu markera ett område och ta bort flera föremål samtidigt.
- När du placerar ett föremål mot en diagonal vägg så kommer det att passa in perfekt.
- Det finns ett takhöjdsreglage.
- Den största storleken på en tomt är 64x64 (samma som 5x5)
- Det finns ett alternativ för Auto-tak. Så medans du bygger så kommer taket att automatiskt att läggas till.
- Det finns en knapp som tapetserar/mattlägger hela rum (i stället för att hålla ner Skift-knappen).
- Du kan ställa in ljusa färgstyrkan och ljusstyrkan (både inomhus och utomhus).
- Det finns numera en fyrkantig terrängpensel. Som du kan använda för att till exempel måla en trottoar.
- Du kan ändra golvet/väggarna i en pool.
- Den maximala bredden på en trappa är 8 plattor.
- Det finns dörrar som är en ruta breda, två rutor breda, dörrar som är centrerade på två rutor och även dörrar som är tre rutor breda.
- Det finns tak under alla golvrutor som placeras, men vid den här tidpunkten så går det inte att måla om taket.
- Det maximala antalet våningar är 5.
- Det finns inga halva väggar ännu.
- Det går inte att flytta saker upp och ner på väggarna.
- I Sims 3 motsvarar tre rutor en ruta i The sims 2. 45 och 90 graders rotation följer med spelet. Håll in ALT-tangenten för fri rotation.
- Du kan inte importera mönstrer i spelet ännu.
- Du kan flytta brevlådan var du vill på tomten. Den dörr som finns närmast brevlådan räknas som ytterdörren.
- Staket höjs samtidigt som du höjer terängen.

Köpläget
- Det finns bara 4 tv-kanaler: Sport, Barn, Action, och Romantik.
- Det finns ingen trampolin för simbassängerna ännu.
- När min sim öppnade sitt kylskåp, kunde man se när den kalla luften kom ut.
- Brandlarmet sitter längre ner och jag kunde hänga en vägglampa över den.
- På stafflierna så finns det tre olika storlekar av målarduken att välja mellan.
- Om du meckar med några objekt kan du få uppgraderingar som brandsäker, självrengörande och okrossbar.
- Du kan köpa en badanka till ditt badkar.
- På en dator kan du hitta rabattkuponger, surfa på nätet, spela schack, spela dataspel, mecka och få ett jobb. Datageni simmar kan även hacka och överklocka datorerna.

Karriärer
- Jobb betalar numera per timme, inte per dag.
- När din sim är på jobbet så kan du bestämma hans/hennes prestation: Jobba som vanligt, Arbeta hårt, ta det lugnt, träffa medarbetare, umgås med medarbetare, smöra för chefen eller utöva en färdighet.
- Du kan bli affärspartner med ett allmänt företag. När du äger företaget så kan du byta namn på det, sparka personalen och utnyttja anläggningen gratis, så du kan få gratis mat eller böcker eller filmer.
- Det finns deltidsarbete och heltidsarbete. Deltidsarbeten kommer inte vara i vägen för Gymnasietiderna.
- När en sim är på toppen av sin karriär så kommer de andra simmarna att vara medvetna om och reagerar på det. När din sim är en rockstjärna så kommer andra simmar att be om en autograf eller om din sim är en hägrankad soldat så kommer han att bli hälsad på, på gatan.
- Om du umgås med din chef så kan du be om löneförhöjning eller få bli befodrad.
- Deltidsjobb för ungdomar, vuxna och åldringar: säljare i en bokhandel, säljare i en matvarubutik, SPA receptionist, sPA specialist, Begravningsspecialist.

För att annordna en fest så använder du telefonen. Ett fönster visas sedan där du bestämmer när festen ska börja, vilken typ av klädsel som festen kräver (finkläder, normala kläder eller badkläder) och vilka som är inbjudna. Jag har kunnat bjuda in 8 personer.


Tjänster: Brandmän, Polis och adoptioner är gratis. Avgiftsbelagda tjänster: Barnvakt ($25/timme), Pizzabud ($30), Reparatör ($50/timme), Hembiträde ($75/dag) och Trollkarl ($400).

När du adopterar ett barn så kan du nu välja kön och ålder (spädbarn, småbarn eller barn.)


Om du klickar på en restaurang så kan du välja att äta/dricka där själv eller tillsammans med någon. Vi kan inte följa med in på restaurangen med simmarna, men vi kan se dem äta om de sitter utomhus.


Du kan bli en affärspartner för en affär och dela på dess vinst. Om du har tillräckligt med pengar på kan du äga hela tomten. Ägaren kan byta namn på stället, sparka anställda och tjäna pengar.


Du kan samla på frön, insekter och stenar. Du kan låsa upp ett verktyg som hjälper dig med dina samlingar och visar var du kan hitta olika samlarföremål på en karta.

Om spisen blir förstörd i en brand så kan du ersätta den genom att klicka på den och välja "ersätt". Det kostar simoleons förstås.


Exempel på livstidsbelöningar: snabb matsmältning, restaurangrabatter, gratis teater, fertilitetsbehandling för att få tvillingar eller trillingar, lära sig färdigheter snabbare, semester, bli superattraktiv, kunna teleportera. 

Med en maskin för varma drycker så har du möjlighet att göra häftiga dryckerprecis som en barrista.


Simmar som har ett par Logik-poäng kan utforska galaxen med teleskopet och upptäcka himlakroppar. När min sim hittade en planet så fick hon ett par simoleons och hade möjligheten att döpa den. I färdighetsdagboken för Logik så kan du se alla himlakroppar som du hittat.


Genom att prata med andra simmar så kan du få reda på deras egenskaper, jobb och partner.


Sparsamma simmar kan hitta rabattkuponger i tidningen.


Simmar som är datagenier kan göra detta på datorerna: lösa det olösbara, spela schack, hacka och göra överklockningar.


Om du mixtrar med vissa saker så kan du få uppgraderingar såsom brandsäkerhet, automatisk rengöring och oförstörbarhet.


När du spelar med en tonåring så kan du ibland hitta en livstidsönskning bland hans vanliga önskningar. Om du vill att din sim ska ha den så låser du den bara så blir det hans permanenta livstidsönskning.


Tonåringar kan skaffa deltidsjobb genom att klicka på arbetsplatserna. De kan inte ta del av de normala yrkena. Åldringar och vuxna kan också skaffa deltidsjobb.

Kleptomaner kan sno saker, men bara när ingen ser dem.

Småbarn, barn och tonåringar får en ny egenskap på deras födelsedagar.  Om barnen hade en bra uppväxt så får du välja en egenskap. Om inte så kommer spelet att välja en slumpmässigt.


För tonåringar så är skoltiderna 9-14 och för barn 9-15. Elevernas prestationer baseras på deras humör och läxor. Elever som sover på lektionerna eller fuskar med läxorna kommer att få kvarsittning och tvingas stanna kvar ett par timmar till i skolan.


Solnedgångsdalen är äldre än Skönköping, grundades av familjen Spökh och byggdes av Alberghini Landgraab som ville ha en tyst och lugn stad att leva i.


Jag gjorde ett besök till kyrkogården och jag måste säga att det var riktigt roligt. Där kan du gå och fiska (!!!), besöka mausoleumet, utforska katakomberna och ta ett deltidsjobb där. Under utforskandet av katakomberna så får du många roliga meddelanden som berättar vad din sim gör där och när min sim kom ut så hade hon ett speciellt frö i hennes förvaringsväska. Du kan förmodligen hitta något nytt varje gång du besöker den platsen.

Om du klickar på gravstenarna så kan du antingen läsa, gravera in en minnestavla eller sörja.

Under laddningen av staden så kommer du få användbara tips på skärmen.


Du kan skriva böcker på datorn. Att skriva är en ny färdighet.

Det finns inte en panel med alla dina färdigheter som i The Sims 2. Namnen på dina färdigheter visas först efter att du fått en färdighetspoäng.. Sen kan du klicka på dem och få upp en slags dagbok med info och uppdateringer om den färdigheten.

Jag skapade en sim med de har egenskaperna: perfektionist, modig, djärv, ambitiös och karismatisk. På grund av hennes djärva egenskaper så får jag inte fram de vanliga alternativen då jag klickar på vissa möbler utan jag får upp extrem tupplur, extrem sömn, läs något extremt, spela extrema videospel.

Det finns två olika förvaringsväskor: en personlig och en för familjen. Om du ska flytta så kan du välja att packa ner dina möbler i familjens förvaringsväska, sen är det bara att packa upp dem igen på det nya stället.


I tidningen så kan du hitta billiga lektioner som kan förbättra dina färdigheter.


Under spelets gång så kan du få meddelanden om aktiviteter som är intressanta för din sim, som matcher på stadion, rea i butiker...


Du får betalt per timme på jobbet. När du får jobbet så hamnar din chef automatiskt under din relationsflik. Om du umgås tillräckligt med honom så kan du få löneökning eller bli befodrad. När du går till jobbet så kan du välja från en lista vad du ska göra den dagen. Du kan jobba hårt (då kommer simmen hem trött), träffa kollegor (lära känna nya simmar), prata med kollegor (för att öka relationsnivån), göra något speciellt för att imponera på chefen, sova på jobbet...

Om du klickar på en arbetsplats så kan du få olika interaktioner, som "skaffa ett jobb", "gå till arbetet", "gå en kurs", "besök"...Om du får en uppgift som är knuten till en viss byggnad så kommer du även att få den speciella interaktion som krävs för att fullfölja den uppgiften.

För att modifiera din stad så klickar du bara på Ändra stad och sedan på Bygg/Köp-knappen i stadsvyn. Sen kan du modifiera både allmänna och bostadstomter. Några allmänna tomter, som parker och badplatser kan anpassas helt. På arbetsplatser kan du bara lägga till några saker utomhus.


Ett fönster kommer visas med de ingredienser du kan köpa när du ska handla matvaror. Du kan även köpa ingredienserna som behövs till ett recept. Så om du vill laga till något speciellt så behöver du bara välja receptet och alla ingredienser som du behöver kommer läggas till i din kundvagn. På stormarknaden kan du även sälja dina grönsaker och handla badskum, guldfiskar, ljus, födelsedagstårtor och badankor.


Du kan inte köpa kläder, men du kan skapa dem. Varje sim kan ha upp till 3 stilar per klädeskategori.


Hushåll kan slås ihop, vräkas och splittras.


Du kan antingen vara trevig eller oförskämd när du hälsar på en annan sim.


Vissa egenskaper ger dig speciella förmågor. De kan användas för att förbättra dina färdigheter (Artistiska och Atletiska till exempel) och för att få speciella interaktioner (barnsliga simmar kan leka med leksaker, tiggande simmar kan be om mat...)


Småbarn kan inte besöka staden ensamma utan de måste bäras av en vuxen. Barn kan gå runt i grannskapet ensamma.


Man kan flytta på arbetsplatserna. 


Alla simmar i staden utvecklas tillsammans, men om du vill så kan du stoppa åldrandet eller historiens gång. På det viset så kommer inte de simmar som du inte kontrollerar att gifta sig eller utvecklas.

Du kan bestämma livslängden på simmarna. Här är de olika alternativen:

  • Kort (25 simdagar)
  • Normalt (95 simdagar)
  • Långt (200 simdagar)
  • Episkt (1000 simdagar)

Man kan ställa in en speciell frisyr för varje typ av klädsel.


Tillbehör (handskar, strumpor, glasögon, armband, örhängen, skor...) kan anpassas med "Skapa en stil"-verktyget.


Åldringar har grått hår som standard, men man kan ändra deras hårfärg om man vill.


Den maximala storleken på en tomt är 64x64.


Funktionen "Autotak" genererar ett tak automatiskt när du skapar väggar. Du kan också ändra höjden på taket.


Du kan dra i väggarna för att utvidga rummen. Allt som sitter fast vid väggen kommer även det att flyttas med.


Objekt kan placeras var du vill, du behöver inte längre vara begränsad till rutnätet.


När du placerar en buske så blir de automatiskt olika stora.


Trappor kan byggas över kullar och dess bredd är anpassningsbar.


Översättning av text från Snootysims och
Edenstyle.

10 2009-01-16 @ 22:44:02
Länka inläggetBloglovin'
Länklistan

Så här ser det ut bland mina The Sims-favoriter just nu. Betyget är baserat på hur ofta sidorna uppdateras, deras innehåll och hur mycket jag besöker dem. Till exempel kan vi ta XM Sims 2, vars meshes är riktigt fina men jag gillar inte deras textures, Sims 2 Cri som har många fina downloads, men jag tycker deras sida är för rörig och NoukieSims2 som har sina downloads i ett fult och besvärligt forum - så jag besöker inte dessa särskilt ofta. 4 2009-01-13 @ 18:51:05
Länka inläggetBloglovin'
Deliona Lägenheter
Här är lägenhetsbyggnaden jag gjorde för att visa hur man bygger en i Livet i Lägenhet. Det finns två versioner att ladda ner. Originalet med många fina möbler, tapeter, golv och saker jag laddat ner och använder ofta och den Utan Nerladdningar, som inte innehåller annat än det man får med spelet (så det är praktiskt taget en omöblerad byggnad). För att allt ska funka med Originalet så behöver du, precis som jag, ha alla expansions och prylpaket. Har du inte det så är det Utan Nerladdningar du ska ladda ner om du vill ha Lägenhetsbyggnaden som den är - Livet i Lägenhet är dock ett krav. Klicka på bilden för att se hur det ser ut i lägenheterna.

Info om Lägenhterna:
Min lägenhetsbyggnad består av 3 lägenheter, ingen den andra lik. Först har vi en lyxigt stor lägenhet med 2 badrum och 2 sovrum. Jag inredde det för ett par med två döttrar i en ljus, kvinnlig stil. Den andra lägenheten är en mörk lägenhet med 1 sovrum och 1 badrum. Jag inredde det för en singelkille eller ett par som inte planerar att skaffa barn. Den tredje lägenheten är rätt vanlig med 1 sovrum och 2 badrum. Jag inredde det för en småbarnsfamilj med ett stort lek/barnrum och alla saker som kan behövas när man har barn. På baksidan av byggnaden så finns det lekställningar för barnen och en liten uteplats. Jag måste även säga att jag var tvungen att bygga om lite efter att bilderna var tagna - trapporna som jag hade byggt fungerade inte riktigt och andra våningen räknades inte med tidigare så nu är trapporna lite trista, men de fungerar som de ska. Ni kan givetvis möblera/bygga om hur ni vill, men jag rekommenderar att era simmar hyr lägenheterna möblerade genom att använda fusket: boolprop testingcheatsenabled true, håller in shift-knappen och klickar på lägenhetsdörren till den lägenhet du vill hyra och väljer "Hyr Lägenhet möblerad".


Ladda ner Originalet (ink downloads, kräver alla expansions)
Ladda ner Utan Nerladdningar

Skriv gärna vad ni tyckte efter att ni spelat.4 2009-01-13 @ 15:35:51
Länka inläggetBloglovin'
Hur man bygger en lägenhetsbyggnad

1. Det första du ska göra är att placera ut en tom bostadstomt i ditt kvarter. Gå in på tomten i Byggläget. Placera inte någon familj på tomten än. Du ska bygga utan simmar.

2. Nu får du bestämma dig hur lägenhetsbyggnaden ska se ut, hur många lägenheter och hur många våningar den ska ha. Börja med att sätta ut väggar och golv. Jag byggde ett lyxigt radhus för 3 familjer där varje lägenhet har två våningar. När du har byggt färdigt ytterväggarna så kan du dela upp byggnaden genom att sätta väggar mellan lägenheterna.

3. Sätt ut de balkonger, staket och trappor du vill ha i respektive lägenhet. När det är klart så är det dags att placera ut de speciella lägenhetsdörrarna (det är den enda dörren med dörrmatta.)

4. Du får bara använda en lägenhetsdörr per lägenhet. Du kan förvisso även ha en dörr till en eventuell balkong eller inhägnad tomt, men då får de inte leda någonstans (du får t ex. inte ha en grind som leder ut från den inhägnade tomten.) Nu kan du sätta ut fönster och dekorera dina lägenheters ytterväggar, mark och omgivning.

5. Möblera lägenheterna med det "essentiella". Det vill säga: ett badrum med toalett, badkar/duschkabin och tvättställ. Ett kök med bänkar, diskho, brandvarnare och de vitvaror som finns i ett kök. Sedan skall det finnas ett inbrottslarm och taklampor i lägenheterna. Du kan även sätta in garderober och annat som du tycker en sim behöver. Dekorera och möblera lägenheterna som om en sim bor där. Ifall du låter en NPC flytta in så kommer den använda allt som du lagt till oavsett om det är essentiellt eller inte.

6. När du nu är helt klar med din lägenhetsbyggnad så öppnar du fuskfönstret med ctrl+shift+c. Skriv in: changeLotZoning apartmentbase. Klicka sedan bara på Enter.

7. Om någon av dina lägenheter inte fungerar som de ska (om det finns mer än en ingång, lägenhetsdörren är bakofram osv.) så kommer det här meddelandet att visas när du klickar på enter. För att fixa felen så måste du ändra tillbaka tomten till bostadstomt och det gör du genom att öppna fuskfönstret igen och skriva in: changeLotZoning residental. Gör dina ändringar och upprepa sedan steg 6.


Din lägenhetsbyggnad är nu klar. Spara och gå tillbaka till Kvartersvyn. Sen är det bara att flytta in dina simmar.

Är ni intresseade av att ladda ner min lägenhetsbyggnad så säg bara till - så lägger jag ut den i bloggen. Vad tycker ni förresten om denna tutorial? Texten är en fri översättning jag gjort av artikeln i #7 av Living Sims, men bilderna har jag tagit själv.

Extra 1: Fasaddekorationer
Fasaddekorationer kan vara knepiga att placera på byggnader, speciellt hörnbitarna. För att göra det så måste du först lägga ut golv runt hörnan och sedan använda fusket: Moveobjects on för att placera hörnan och sedan är det bara att ta bort golvet och stänga av fusket.

Extra 2: Hyra en lägenhet möblerad

För att hyra en lägenhet möblerad så använder du fusket: boolprop testingcheatsenabled true, håller in shift-knappen och klickar på lägenhetsdörren till den lägenhet du vill hyra och väljer "Hyr Lägenhet möblerad". Sen stänger du av fusket med:  boolprop testingcheatsenabled false.


Extra 3: Byggläget
För att göra ändringar av själva strukturen på tomten (byggläget) efter att dina simmar har flyttat in så använder du fusket: boolprop aptsublotspecifictoolsdisabled false. Gör dina ändringar och stäng av fusket med: boolprop aptsublotspecifictoolsdisabled true.

Downloads: Köket (Tranquility kitchen @ Holy Simoly)7 2009-01-10 @ 02:33:51
Länka inläggetBloglovin'
Jeans för Teens
Många bra tips från MTS2 idag. Det är inte ofta jag hittar riktigt snygga jeans för mina tonåringar, men Dustfinger's 4 olika jeansstilar hamnade direkt på min hårddisk. Högklackar, Gympadojor, Boots och ankelboots - byxor som passar till de flesta tröjor och toppar.

Ladda ner "Separate Jeans for Teens" här.

0 2009-01-09 @ 21:12:06
Länka inläggetBloglovin'
Elegant sovrumsset
Eftersom jag gillar klassiska eller gamla möbler så tycker jag verkligen om Holy Simolys sovrumsset "La Boheme". Den finns i olika färger och sängen finns i både trä och järn.

Ladda ner "La Boheme" här.

2 2009-01-09 @ 20:44:47
Länka inläggetBloglovin'
Vackra tapeter uppåt väggarna

Ännu ett fynd från MTS2 har blivit funnet. Escand har gjort 11 vackra tapeter som jag kommer använda i mina klassiska, äldre hem och lägenheter och vill tipsa er om. Speciellt de halva panelväggarna är jag förtjust i och de passar perfekt i salong som vardagsrum och matsal.

Ladda ner "Neutral Elegance" här.0 2009-01-09 @ 20:37:19
Länka inläggetBloglovin'
Ledigt men stiligt

Dags för lite downloads igen - det var ett tag sen sist. På MTS2 hittar jag det mesta av mina favoritdownloads och nu har jag hittat de här kläderna. Alovingdiva har skapat en ledig, men ändå auktoritär klädstil som fungerar lika bra hemma som på jobbet för dina simmar. Alla olika varianter har sin egen prägel så två simmar kan bära outfits i olika färger utan att motvilligt se ut som tvillingar.

Ladda ner "Lets Go Casual" här.1 2009-01-09 @ 20:22:38
Länka inläggetBloglovin'
Herrgård & Trädgård
Här kommer lite bilder som jag lovat. Jag håller även på och gör en lätt tutorial om hur man gör en lägenhetsbyggnad i Livet i Lägenhet - den lägger jag ut i helgen.

Downloads: Pontus frisyr (Slick Curled Hair @ MATY)

2 2009-01-09 @ 01:31:09
Länka inläggetBloglovin'
The Sims 2, The Sims 3 & The Dollhouse 3:a
Är det bara jag som tycker att Simmarna i 3:an ser för plastiga ut i kontrast till den vackra miljön?

Nu är det inte långt kvar tills vi kan börja spela The Sims 3, men jag tycker att det är bra att 2:an och 3:an är så olika varandra - på så sätt känns de mer som två olika spel istället för att 3:an skulle vara en ersättare. Jag personligen gillar att jag måste ta hand om mina simmars behov hela tiden, så det blir väl att jag sitter och spelar båda spelen framöver. Konstigt att man har tid med  något annat alls. Jag har glömt att lägga ut bilder från Herrgård & Trädgård så det kommer jag försöka hinna med idag.

En rolig nyhet är att The Dollhouse kom 3:a i fansite-tävlingenTheSims2.se! Tack alla ni som röstade - jag ska se till att bloggen uppdateras lite oftare speciellt för er skull!

2 2009-01-08 @ 17:55:42
Länka inläggetBloglovin'