Sims.thefrojd.com
NY ADRESS, NY LAYOUT!

KOM IHÅG ATT LÄGGA TILL DEN NYA SIDAN PÅ BLOGGLOVIN' ;)


0 2010-08-16 @ 21:17:05
Länka inläggetBloglovin'
Länge sen sist, men bloggen dör inte för det
Funderar på att lägga över bloggen på Wordpress och köra allt därifrån istället. Men då kommer jag att behöva hitta några medarbetare som gillar att skriva om nyheter och lägga upp bilder från sitt spelande, tipsa om downloads osv. Jag sköter det tekniska och bloggar då och då som vanligt.

SÖKES: 2 ELLER FLER SIMSBLOGGARE

Någon som känner sig manad/intresserad redan nu? Skriv bara en kommentar isåfall. Jag har inga speciella krav, annat än ett stort intresse för spelet och allt som har med Simsvärlden att göra. Extra plus i kanten om ni är bra på Photoshop eller annat bildbehandlingsprogram. Men huvudsaken är att ni gillar att blogga, minst 2 inlägg/gånger i veckan. Ni får ett eget användarnamn och lösenord för att logga in och skriva, ladda upp bilder osv. Det funkar som med blogg.se ungefär.

När jag hittat 2+ nya bloggare så kommer jag börja fila på en ny layout och sedan lägga över bloggen på sims.thefrojd.com alt. dollhouse.thefrojd.com (vilken adress gillar ni bäst? Kommentera!)

Finns massor med nytt att skriva om...

4 2010-08-02 @ 01:23:08
Länka inläggetBloglovin'
Inte mycket nytt i simsvärlden


The Sims fyller 10 år nu i Februari - Nu i början av Februari så bjuder TheSims3.com på gratis prylar.
Här kan du ladda ner dem: Varde simmar!, Simmarna slår tillbaka, I simmarnas gryning.

Nytt expansionspaket? - Sen The Sims 3 släpptes så har det inte kommit ut så mycket intressanta nyheter om spelet, men just nu snackas det mycket om det kommande expansionspaketet som ryktas bli ett Hobby & Yrken-paket.

Lyx & Design Prylpaket - Det släpptes för några dagar sedan, men eftersom jag inte har hunnit koppla in min speldator än så har jag inte kännt att jag behöver köpa det direkt. Väntar några månader tills priset har gått ner lite. Samma med Destination Världen, jag kommer nog skaffa det ändå (trots att jag inte gillar rese-expansioner) när det blir billigare. Här är en liten trailer om ni är sugna på vad Lyx & Design står för:
1 2010-02-08 @ 18:42:37
Länka inläggetBloglovin'
Hur installerar man Downloads till The Sims 3?


Då många har frågat om just detta så slängde jag ihop en liten 4-stegsguide. Jag har lärt mig det här från ModTheSims och har översatt en del av texten från deras guide för att få ut den så fort som möjligt.

Först och främst:

.PACKAGE FILER SKA ABSOLUT INTE LÄGGAS I MINA DOKUMENT Det är ganska annorlunda med The Sims 3 jämfört med The Sims 2.


STEG 1:

Ladda ner Resource.cfg här. Spara filen på Skrivbordet eller där du lätt kan komma åt filen.STEG 2:

Flytta Resource.cfg-filen till din The Sims 3-mapp. Beroende på vilket operativsystem du har så hittar du den här:

Windows XP/Vista/Windows 7 (32-bit): C:\Program Files\Electronic Arts\The Sims 3\
Windows XP/Vista/Windows 7 (64-bit): C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\The Sims 3\
Mac OS: Contents/Resources/transgaming/c_drive/Program Files/Electronic Arts/The Sims 3/


STEG 3:

I samma mapp som du la Resource.cfg-filen så ska du nu skapa en ny mapp.

Högerklicka i mappen och välj Skapa Ny Mapp, döp den till Mods.

Gå sedan in i Mods-mappen och gör samma sak igen.

Högerklicka i mappen och välj Skapa Ny Mapp, döp den till Packages.

Det är i den här mappen som du ska lägga alla filer som slutar på .Package


STEG 4:

Ladda ner den här filen: d3dx9_31.dll, spara den på datorn och lägg den sedan i Game/Bin-mappen som du hittar här:

Windows XP/Vista/Windows 7 (32-bit): C:\Program Files\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin\
Windows XP/Vista/Windows 7 (64-bit): C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin\
Mac OS: Contents/Resources/transgaming/c_drive/Program Files/Electronic Arts/The Sims 3/Game/Bin/

Har du följt alla steg korrekt och lagt filerna i de rätta mapparna så ska det nu fungera.

Skulle du ladda ner en SIMS3PACK-fil så är det bara att dubbelklicka på den så startas installeringen av filen direkt. Det är bara .Package-filer som ska läggas i den här mappen.

Har du nya expansionspaketet Destination Världen installerat
så ska du göra precis samma sak fast i mappen för Destination Världen istället.

Har du några problem så är det bara att kommentera så uppdaterar jag det här inlägget med de vanligaste frågorna och svar på dessa. Ni som fått det att fungera får gärna också kommentera.

8 2010-01-08 @ 20:55:18
Länka inläggetBloglovin'
Nu får jag ta tag i den här bloggen
Så här får det ju inte vara. Har varit borta lite väl länge nu så det är dags att spela lite Sims 3 samt uppdatera bloggen med bilder och en guide till hur man laddar ner saker till spelet. Får se om jag hinner få ut den redan idag. Kram på er alla trogna besökare!

0 2010-01-08 @ 15:12:00
Länka inläggetBloglovin'
Nya bilder och filmer

En hel del nya bilder och filmer har dykt upp på IGN, det ser bra ut men jag är fortfarande inte säker på om jag ska skaffa expansionen eller ej - har aldrig tyckt om de här "rese-expansionerna". Jag vill ha fler funktioner på hemmaplan inte ta mina simmar på semester.

5 2009-10-29 @ 23:45:15
Länka inläggetBloglovin'
Förhandsboka Destination Världen

Det finns en hel del ställen där man kan förhandsboka Destination Världen just nu och jag har hittat några som kör med erbjudandet om en extrapryl om man gör det hos just dom. Det ska tydligen finnas 5 st pre-order-prylar men hittils har jag bara sett 2 av dom här i sverige. Papyrusrullarna och Skattkistan. Om någon hittar de andra 3 så tipsa gärna mig ;)

CDON & SIBA - En hög med papyrusrullar. De här uråldriga texterna innehåller berättelser om forna hjältars resor, fallna kungar och till och med en inköpslista eller två.

WEBHALLEN.com & ONOFF - Skattkista fylld med guld, perfekt att skryta med inför dina Sims-vänner.2 2009-10-29 @ 23:36:15
Länka inläggetBloglovin'
Twilight


Traelia och Jasumi från Mod The Sims har försökt sig på att göra Robert Pattinson (Edward Cullen) och Kristen Stewart (Bella Swan) från Twilight-filmerna. Ett ganska lyckat jobb om jag får säga det själv! Så vill du leka lite med dessa två så är det bara att klicka på bilderna och ladda hem dom till ditt spel.

Camilla: Javisst kan du det. Ska blogga mer om mitt spelande när jag väl sätter mig och gör det - har inte spelat på en månad nu - har så mycket på gång nu...

Cindy:
Nja, lite lik är hon, men det är ingen kopia precis.

Jilina:
Gör gärna ett länkbyte, har mailat.

C: Jag veeet att jag uppdaterar för sällan! Skulle vilja pyssla mer med den här bloggen, men då hinner jag inte med allt annat kul. Vet inte hur jag ska lösa det hela...


5 2009-10-03 @ 20:59:29
Länka inläggetBloglovin'
Hjälp mig kära simsfans

Jag behöver all hjälp jag kan få och hoppas att ni som läser det här känner för att klicka på bilden eller här och röstar på min reklam (som visas efter ett tag) så att jag har en chans att komma bland topp-5 i september. För att rösten ska räknas så ska man klicka på en länk man får till sin email, men det kan ni göra närsomhelst innan oktober. Skulle jag vinna så kommer jag lägga upp en eller två egna tävlingar här i bloggen som tack för hjälpen. Kram

PS. Försökte göra en reklambanner för The Dollhouse, men man får inte använda bilder av simmar så det blev för krångligt tyvärr...

idis: Jag har kodat själva layouten till bloggen själv med hjälp av CSS. Bilderna har jag gjort i Phostoshop CS3 och bloggen ligger gratis på blogg.se.

2 2009-09-22 @ 06:11:18
Länka inläggetBloglovin'
Destination Världen går under jord


Kotaku har postat en trevlig liten artikel om konsten att bygga gravplatser likt den på bilden samt om roliga saker som labyrinter, fällor, statyer och hemliga trappor. Här hittar ni artikeln på engelska.

Känner ni inte för att läsa en så pass lång text på engelska och inte har något emot riktigt hemska översättningar så kan nu använda google translator: här är texten översatt till "svenska".1 2009-09-19 @ 07:05:33
Länka inläggetBloglovin'
Chris Deliona

Är ni sugna på att lägga till simmen från förra inlägget så är det bara att klicka på bilden, slängde upp henne när jag ändå var inne och rättade till nerladdningen av huset. Om någon vill ha hjälp med att få tag i hennes kläder eller något annat som fattas, så är det bara att skriva en kommentar.

Camilla: Ja, visst är det kul att börja blogga här igen. Finns en hel del att skriva och snacka om när det komemr till The Sims. Visst ska du skaffa The Sims 3 om du har möjlighet och en dator som klarar av det. Så länge minimumkraven uppfylls så ska det gå bra.

Therese: Jag laddar ner mina prylar från Mod The Sims: www.modthesims.info och More Awsome Than You: www.moreawesomethanyou.com/smf/ kolla in Pudding Factory så hittar du alla prylar från The Sims Store där.

4 2009-09-16 @ 21:39:19
Länka inläggetBloglovin'
Äntligen Hemma

Nu är huset äntligen klart (eller jag har nog missat några små detaljer, men det kan ni säkert fixa till själva om ni laddar ner det) efter mycket om och men. Det är baserat på samma planlösning som det riktiga Äntligen Hemma-huset som man kunde så på tv förra säsongen, men något modifierat. Inredningen är också bara inspirerad av den riktiga - vissa rum såg förjäkliga ut i programmet så jag gav dem en personlig touch istället. Det finns 4 stora sovrum + ett mindre barnrum. 3 stora badrum och ett mindre. Ett stort vardagsrum, ett gym och ett kontor. 2 balkonger i två olika lägen. Tomten är stor och det finns både parkeringsplats, uteplats och pool.

Ladda ner Klicka på bilden ovan eller här för att ladda ner huset.

Karolina F: Kul att du gillar layouten och ja, visst är det bra att jag börjat uppdatera bloggen igen. Trist att bara låta det bero när den har så pass många besökare. Sen finns det inte så många svenska simsbloggar och sidor som tipsar om downloads - skulle gärna se fler...

A sims tale: Jo, jag har en speciell speldator för att kunna spela grafiskt krävande spel. Tack! Hade glömt bort att bilderna var fellänkade, så det var bara att ändra dem så fungerar allt som det ska igen.

4 2009-09-16 @ 03:29:00
Länka inläggetBloglovin'
XM Sims

Kommer då och då ha så kallade "spotlights" för bra sims-sidor som förtjänar att uppmärksammas, först ut blir XM Sims.

Trots att spelet och de verktyg som krävs för att skapa CC (custom content) inte har funnits ute särskilt länge så har XM Sims redan hunnit slänga upp en hel del downloads på sin sida. Det är främst frisyrerna som är intressanta - fina frisyrer som man kan känna igen från deras Sims 2-sida. Jag tyckte inte att de passade in helt i The Sims 2, men till 3:an är de verkligen perfekta. I kategorin Simmer Valley finns det lite smink, några tavlor, detaljrikt inredda hus, snygga modellsimmar - både kvinliga och manliga och några accessoarer i form av armband.

Vi kan vänta oss många intressanta downloads från XM Sims i framtiden.

1 2009-09-14 @ 21:40:03
Länka inläggetBloglovin'
Det är inte bara dina gravida simmar som mår illa

Det blev inget hus idag heller. Jag är sjuk och sängliggandes. Feber, huvudvärk och illamående. Det kom bara över mig natten mellan söndag och måndag. Det känns så himla trist, finns så mycket kul jag vill göra (bland annat att spela Sims 3 och ladda upp huset), men det finns ingen ork just nu. Blir till att ligga och lyssna på en ljudbok, sova och kanske blir jag bättre till i morgon. Håller tummarna.

Orkar nog slänga upp lite fina downloads-tips iaf.


0 2009-09-14 @ 20:32:16
Länka inläggetBloglovin'
Dragningskraft


En mysig bild från mitt spel.0 2009-09-13 @ 21:26:22
Länka inläggetBloglovin'
Förhandstitt: Destination Världen

Nima Peyravi Latif på Gamezine har fått sig en förhandstitt av det första expansionspaketet till The Sims 3, Destination Världen. Hon skriver:

"Kina, Frankrike och Egypten är de tre resmålen du kan låta dina simmar resa till. För enkelhetens skull blir livet för din familj hemma oförändrat, så du behöver inte ha dåligt samvete (nåja) för att du spelar expansionen. I Kina får dina karaktärer träna kampsport, i Egypten utforskar du pyramidernas katakomber och du odlar druvor som du gör till nektar (Sims motsvarighet till vin) i Frankrike. I Frankrike kan du dessutom lagra din nektar så att den stiger i värde; ett spelmoment som låter föga upphetsande. Demonstrationen som vi gavs var tyvärr bara en genomgång av skattsamlandet i faraonernas gravplatser. "


Läs fortsättningen här...0 2009-09-13 @ 21:08:55
Länka inläggetBloglovin'
Nya dyra prylar


Många nya dyra prylar har dykt upp på Sims 3 Store, känner man att man måste ha dessa men inte har pengarna som krävs så är det alltid trevligt att de finns folk som är villiga att dela med sig av sina.

R: Då de flesta som spelar Sims inte har tillgång till kreditkort eller obegränsat med pengar så tycker jag det är taskigt att ta så pass mycket betalt för prylar som de likväl kunde trycka in i expansionspaket eller billigare prylpaket. Om fans kan sitta och skapa kläder och prylar utan profit så kan väl EA också vara lika generösa....

1 2009-09-13 @ 20:57:43
Länka inläggetBloglovin'
True Blood


En av mina senaste favoritserier är vampyrserien True Blood och självklart vill jag implementera lite av serien i min The Sims 3-stad. Tror inte jag är den enda som längtar efter riktiga vampyrer till spelet, men det får vi vänta ett tag på tyvärr.

Hittade både Sookie och Lafayette av mästarnasmästare HystericalParoxysm och Arisuka hos Mod The Sims, klicka på bilderna för att besöka sidorna. Samt en trevlig "Fang-banger"-t-hirt av Gabrielle42.

R:  Jag läste att hon som gjort Sookie inte tänker göra någon av vampyrerna från True Blood förrän vampyrer implementeras i spelet - så att de går att spela på riktigt som i The Sims 2. Vilket betyder att man får vänta ett ra tag... Jag slänger givetvis upp en länk om jag skulle hitta Bill eller någon annan karaktär från serien någon annanstans.1 2009-09-13 @ 20:42:18
Länka inläggetBloglovin'
Nystart med ny layout

Jag hann inte lägga upp huset idag, men imorgon så ska jag försöka ha det klart för nerladdning.
Kände även för att ge bloggen en ny, kul look och satte ihop en enkel layout idag - den är dock inte helt olik den förra. Kommer även att börja skriva svaren på de 5 första kommentarerna/inlägg i själva inlägget så att de som inte har egna bloggar lättare kan få svar.

Så vad tycker ni om den nya layouten?0 2009-09-13 @ 20:18:49
Länka inläggetBloglovin'
Den som väntar på något gott...
Idag lovar jag att jag ska spela och sedan uppdatera bloggen! Hittade en massa fina nya downloads till The Sims 3 när jag var ute på nätet idag och letade. Har kopplat min stationära speldator till tv:n så det blir högupplöst spelande senare idag.

Är jag den enda som inte är särskilt sugen på det kommande expansionspaketet, jag har aldrig tyckt om vare sig Vacation/On holiday till ettan eller Jorden Runt till tvåan (bara prylarna, resten var ganska onödigt.) Så jag hoppas verkligen att jag blir glatt överraskad när jag väl köper Destination Världen i november.


Tills jag kommer igång på riktigt så kan jag tipsa om en av frisyrerna jag har laddat ner till mitt spel, Agustin's Cute Modern Hair av Nandonalt. Klicka på bilden för att komma till sidan där du kan ladda ner filen.

1 2009-09-13 @ 06:59:20
Länka inläggetBloglovin'