Hur man bygger en lägenhetsbyggnad

1. Det första du ska göra är att placera ut en tom bostadstomt i ditt kvarter. Gå in på tomten i Byggläget. Placera inte någon familj på tomten än. Du ska bygga utan simmar.

2. Nu får du bestämma dig hur lägenhetsbyggnaden ska se ut, hur många lägenheter och hur många våningar den ska ha. Börja med att sätta ut väggar och golv. Jag byggde ett lyxigt radhus för 3 familjer där varje lägenhet har två våningar. När du har byggt färdigt ytterväggarna så kan du dela upp byggnaden genom att sätta väggar mellan lägenheterna.

3. Sätt ut de balkonger, staket och trappor du vill ha i respektive lägenhet. När det är klart så är det dags att placera ut de speciella lägenhetsdörrarna (det är den enda dörren med dörrmatta.)

4. Du får bara använda en lägenhetsdörr per lägenhet. Du kan förvisso även ha en dörr till en eventuell balkong eller inhägnad tomt, men då får de inte leda någonstans (du får t ex. inte ha en grind som leder ut från den inhägnade tomten.) Nu kan du sätta ut fönster och dekorera dina lägenheters ytterväggar, mark och omgivning.

5. Möblera lägenheterna med det "essentiella". Det vill säga: ett badrum med toalett, badkar/duschkabin och tvättställ. Ett kök med bänkar, diskho, brandvarnare och de vitvaror som finns i ett kök. Sedan skall det finnas ett inbrottslarm och taklampor i lägenheterna. Du kan även sätta in garderober och annat som du tycker en sim behöver. Dekorera och möblera lägenheterna som om en sim bor där. Ifall du låter en NPC flytta in så kommer den använda allt som du lagt till oavsett om det är essentiellt eller inte.

6. När du nu är helt klar med din lägenhetsbyggnad så öppnar du fuskfönstret med ctrl+shift+c. Skriv in: changeLotZoning apartmentbase. Klicka sedan bara på Enter.

7. Om någon av dina lägenheter inte fungerar som de ska (om det finns mer än en ingång, lägenhetsdörren är bakofram osv.) så kommer det här meddelandet att visas när du klickar på enter. För att fixa felen så måste du ändra tillbaka tomten till bostadstomt och det gör du genom att öppna fuskfönstret igen och skriva in: changeLotZoning residental. Gör dina ändringar och upprepa sedan steg 6.


Din lägenhetsbyggnad är nu klar. Spara och gå tillbaka till Kvartersvyn. Sen är det bara att flytta in dina simmar.

Är ni intresseade av att ladda ner min lägenhetsbyggnad så säg bara till - så lägger jag ut den i bloggen. Vad tycker ni förresten om denna tutorial? Texten är en fri översättning jag gjort av artikeln i #7 av Living Sims, men bilderna har jag tagit själv.

Extra 1: Fasaddekorationer
Fasaddekorationer kan vara knepiga att placera på byggnader, speciellt hörnbitarna. För att göra det så måste du först lägga ut golv runt hörnan och sedan använda fusket: Moveobjects on för att placera hörnan och sedan är det bara att ta bort golvet och stänga av fusket.

Extra 2: Hyra en lägenhet möblerad

För att hyra en lägenhet möblerad så använder du fusket: boolprop testingcheatsenabled true, håller in shift-knappen och klickar på lägenhetsdörren till den lägenhet du vill hyra och väljer "Hyr Lägenhet möblerad". Sen stänger du av fusket med:  boolprop testingcheatsenabled false.


Extra 3: Byggläget
För att göra ändringar av själva strukturen på tomten (byggläget) efter att dina simmar har flyttat in så använder du fusket: boolprop aptsublotspecifictoolsdisabled false. Gör dina ändringar och stäng av fusket med: boolprop aptsublotspecifictoolsdisabled true.

Downloads: Köket (Tranquility kitchen @ Holy Simoly)7 2009-01-10 @ 02:33:51
Länka inläggetBloglovin'
Emma B.

Skitbra tutorial!


2009-01-10 @ 19:12:11
URL: http://scarfff.blogspot.com

Stina

Jätte bra! Det skulle vara guldvärt om du la ut den så man kunde ladda ner! :D


2009-01-11 @ 14:20:33

Sofia D

Ååhhh vad bra! :D Skulle jättegärna vilja kunna ladda ner det!


2009-01-11 @ 16:37:34

Lotta

Lägger ut min lägenhetsbyggnad nu i veckan - givertvis i två versioner (en utan CC och originalet.) Kul att ni gillade den!


2009-01-11 @ 23:06:51
URL: http://deliquate.blogg.se/

Anonym

gud vilken fin lägenhet du byggt , har köpt spelet idag och blev as irriterad över att man inte kunde bygga egna ! tack för hjälpen


2009-03-20 @ 20:34:16

Anna

hej, tycker att byggnadrena var fina! men jag undrara vart du har fått alla de där köksgrejorna ifrån, jag menar överskåpen jag skymtade en ny spis och diskmaskin. Vilket spel följer de här grejerna med i? efteroms att jag har alla spel så undrara jag.


2009-04-13 @ 15:35:36

Lotta

"Köksgrejerna" är från Holy Simoly och heter Tranquility kitchen. Du kan ladda ner hela Donationpack 2 (där köket ingår) här: 2/" rel="nofollow">http://paysites.mustbedestroyed.org/booty/holysimoly/donationset2/


2009-05-11 @ 23:20:51
URL: http://deliquate.blogg.se/

Kommentera inlägget här

Jag vill gärna ha tips på downloads, nyheter och annat intressant. Jag älskar även att läsa och svara på kommentarerna jag får så skriv så mycket du vill och orkar. ;) Kram

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: