Ny The Sims 3-intervju

Jag är knappast någon expert på att översätta, men här gjorde jag ett försök och det är i alla fall läsbart. Det är alltså en översättning av en översättning så det kan vara så att något av originalintervjun blivit "Lost in Translation". Texten kommer från Snootysims.

En del av en intervju från PC Gameplay med huvudproducenten av The Sims 3, Lindsay Pearson:


Vilka delar från The Sims 2 kommer också att vara med i Sims 3?
Vissa element var det bestämt redan från början att de skulle vara med då de passade in i kärnupplevelsen av The Sims 3. Fiske till exempel är en av de expansionsfunktioner som klarade sig vidare som en viktig färdighet i Sims 3. Färdigheten Kreativitet finns också med, fast denna gång är den huvudsakligen baserad på gitarren istället för pianot.


The Sims är av många betraktad som en interaktiv såpa. Hur kan ni lyfta detta till en annan nivå i The sims 3?

Det gränslösa kvarteret är ett enormt steg framåt. Spelaren kommer att kunna gå ut i kvarteret och justera alla invånarna. Som exempel: om du vill få ditt kvarter att likna The Sopranos eller Desperate Housewives så kan du justera alla invånare så att de blir precis som de personerna. Sen tar spelet över och du blir en del av den världen.
Så det är egentligen mycket mer än en TV-serie då inget är förutbestämt.


Kommer The Sims 3 innehålla fler än ett kvarter?
Nej. Det är bara ett kvarter, men det är trots allt riktigt stort - fler än 90 hus, varje med sin egen Simfamilj.
Men du kan spara Kvarteret i olika fack så att du kan skapa flera olika historier.
Vi kommer kanske senare att göra de verktyg som krävs för att göra ett egen kvarter tillgängliga, men vid releasen så är det bara ett kvarter som gäller.


Kommer det finnas olika scenarion att välja mellan?
Nja, du kan välja mellan flera olika familjer vilka kommer skapa en egen separat story. Om du vill spela med en familj som har 2 barn från början så kommer det bli en helt annan upplevelse än om du väljer en enda tonåring som är i början av sin karriär.


Kan du berätta lite mer om de Skräddarsydda alternativen?
Med en integrerad editor så kommer du att kunna justera alla sakerna, från väggar till möbler och frisyrer. Du kan skapa färger och mönster och sen använda dom på allt. Om du vill ha en Zebramönstrad soffa med lila ränder så är det fullt möjligt. Sen kan du också använda samma mönster på din säng eller läslampa. Även i CAS så kommer du ha mer kontroll över utseende, kläder, hår osv och du kan enkelt dela dessa skapelser med andra spelare. Om du kan designa en bil? Nja, du kan ändra färgmönstret men om du vill lägga till en massa larviga saker på den, skaffa ett spel som Spore.


Använder ni teknologin från The Sims 2?

Nej, vi har skapat en helt ny spelmotor med nya animationer och återgivande teknologi eftersom det var det enda sättet att realisera det livgivande kvarteret och utförliga designverktygen. Motorn för The Sims 2 var bra på det den var menad för, men för genomförandet av funktionerna i The sims 3 så höll den inte måttet.
Det största arbetet blev klart förra året. Om ni undrar över systemkraven så kan vi inte ge ut dom ännu, men vi försöker göra spelet tillgängligt för den breda marknaden.


Det visuella hoppet mellan Sims 2 och Sims 3 verkar mindre än mellan Sims 1 och 2. Har det något att göra med den - antagligen väldigt krävande - kvartersdelen?
Delvis ja. Fast bilderna från spelet ger en något annorlunda bild av hur det egentligen ser ut, för när du väl ser the Sims 3 igång så ser du direkt den höga detaljrikedomen hos den nya världen och karaktärerna. Men ja, kvartersdelen med sina hundratals invånare som alla lever ut sina liv samtidigt tvingade oss att kompromissa mellan hastigheten och de grafiska detaljerna. På grund av detta så kan vi inte göra ett lika stort hopp framåt som med the Sims 2. Fast ett hopp från 2D till 3D är alltid svårt att överträffa.



1 2008-04-01 @ 22:38:23
Länka inläggetBloglovin'




Sara

"Fiske till exempel är en av de expansionsfunktioner som klarade sig vidare som en viktig färdighet i Sims 3."
JAA! Jag gillar att fiska =)

Jag gillar det faktum att man (som jag förstår det) lättare kan göra möbler och sånt som matchar! Det är ju hur bra som helst!

JAG LÄNGTAR!!!!!!!


2008-04-03 @ 18:17:54
URL: http://saraotto.se

Kommentera inlägget här

Jag vill gärna ha tips på downloads, nyheter och annat intressant. Jag älskar även att läsa och svara på kommentarerna jag får så skriv så mycket du vill och orkar. ;) Kram

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: